who am i ?

Friday, 13 January 2012

rapuh :(

detik waktu terus berjalan

berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan



seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup



meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu



maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta



detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

Friday, 7 October 2011

freemason dan illuminati


Freemason ialah pertubuhan persaudaraan yang muncul dengan asal usul yang kabur antara akhir abad ke-16 hingga awal abad ke-17 . Pertubuhan ini kini wujud dalam berbagai-bagai bentuk di seluruh dunia , dengan keahliannya dianggarkan sebanyak sekitar lima juta  (termasuk sekitar 480,000 orang di England , Scotland dan Ireland sahaja , serta lebih kurang dua juta orang di Amerika Syarikat) . Pertubuhan Freemason yang wujud dalam pelbagai bentuk berkongsi prinsip dan pandangan moral dan metafizik yang sama , lazimnya mereka berkongsi kepercayaan kepada satu Makhluk Agung  (Supreme Being) .


Sesetengah ulama Islam menegaskan adalah tujuan utama Freemason ialah mengambil kembali tanah Palestin dan membina kembali Haikal Sulaiman di bawah runtuhan Masjid Al-Aqsa , kemudian akan melebarkan pemerintahannya ke Syria , Iraq , Jordan , Mesir dan terus menuju ke Al Madinah di Arab Saudi . Pergerakan ini didakwa dibentuk bagi mengembangkan fahamanYahudi dengan cara bergiat cergas di dalam bidang pendidikan , politik , budaya dan sosial .
Gerakan ini berkembang di seluruh dunia termasuk di negara-negara Islam seperti Turki era Mustafa Kamal Ataturk . Freemason juga berkembang luas di Mesir , Maghribi , Lubnan , Malaysia dan lain-lain . Gerakan ini dikaburkan melalui kegiatan amal seperti membantu keluarga yang miskin dan menganjurkan pertunjukan amal untuk disedekahkan kepada mereka yang memerlukan .
Gerakan ini jelas nyata memperjuangkan kewujudan negara Israel dan Yahudi di bumi Palestin antara tahun 1940-an dan 1970-an . Lantaran orang Islam bersikap anti-Freemason , anti-Semitisme dan anti-Zionisme . Ada yang mengaitkan Freemason dengan Dajjal yang akan hadir pada akhir zaman . Ini berdasarkan simbol Free Masonic yang dikenali "Satu Mata Melihat Semua" (All Seeing One Eye) dikatakan menyerupai Dajjal bermata satu .
SEKARANG KITA DAPAT MELIHAT GERAKAN FREEMASON INI TELAH BERKEMBANG DI MALAYSIA .
SENIBINA-SENIBINA DI PUTRAJAYA !
terkejut bukan ? kebetulan atau sengaja ?

satu lagi ?

one eye ?

kebetulan lagi ?
hmm , fikir-fikir kan lah ye . inilah tanda-tanda kiamat . untuk lagi tambahkan pengetahuan atau ingin tahu lebih lanjut tengok lah THE ARRIVALS !
segalanya diceritakan di dalam itu dan mereka mengkaji dengan teliti sekali . hmm , terpulang kepada korang nak percaya atau tidak . itu hak korang . bukti dah ada . 
renung-renungkan dan selamat beramal :)

Friday, 2 September 2011

THE TRUE LOVE...


The true love is something that everyone wants to feel , but it is a fact that only a little part of the people has the luck to meet her . True love is the most beautiful thing that can happen to someone , because that is one shared feeling . When you meet someone and fall in love with her that is not the true love still . If this person shares your feelings that still is not the true love .
But it is true that this is the first step to that amazing feeling . The true love is something more then falling in love. She is at the first place trust , because without her every relationship is fated and can’t survive a long time . When you have trust in your partner you are anxiety-free . That must be shared because when the one person in the relationship believes in the other , but the other don’t do this , this leads to problems and probably to broke up . The true love is a friendship. You must to can be not only lover to your partner , you must be his friend.
Your partner must be the man from who you can ask for advice and who you can say your secrets , because he will not say to no one else this things , he wouldn’t be betrayed you . It is a true love when you can talk about everything with the person who you are in love with . Exactly the talking is the most important thing for the true love , because when the partners talk , they can find a decision to every problem , which they have . One big part of the couples breaking up , because they can’t or don’t want to talk . When the love is a true love , she can survive everything . Every problem is a test for the feelings and strength of one relationship . The true love is help . When you really love someone you are ready to help him right away and to do everything for her .


Of course this must be shared . The true love is care , because when you are in love with someone you make everything that your partner can feel fine and loved . When the love is a true love this fact automatically eliminates the egoism , because now you are not alone and you must thing about the wishes , which have the person with who you are . When you love someone you want to make her happy . The true love means support too . The feeling when you know that by you stands someone who loves you and every time will support you , is really great . One love is true when the two in the relationship are frank and honest .
willmissyouKAS :(







iloveyouKHAIRUNNISAAHMADSHAHRIEN...




Friday, 5 August 2011

here without you ...

THIS STORY BEGINS WITH THIS :(

dinding : seberang laut :(

luahan hati melalui lirik lagu :(
fahami maksud maksud lirik tersebut ...


mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku
menyendiri lagi, menyendiri lagi 
di saat kau tinggalkan diriku pergi
 tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku .
this situation will be become reality someday ...

Waiting for the end to come
Wishing I had strength to stand
This is not what I had planned
It's out of my control
Flying at the speed of light
Thoughts were spinning in my head
So many things were left unsaid
It's hard to let you go
I know what it takes to move on
I know how it feels to lie
All I want to do
Is trade this life for something new
Holding on to what I haven't got

Sitting in an empty room
Trying to forget the past
This was never meant to last
I wish it wasn't so

but you will go for sure ...
what can i do ...
just watch you go and go ...
hmm :(



I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time

...
..
.


menantikan kehadiran dirimu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu ...
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu ...
khas dari pedrodluffy :)

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Tuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya
Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Tuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya
Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatiku
Untuk cinta yang pernah engkau miliki
Untuk selama-lamanya :(

Where are you and I'm so sorry
I cannot sleep I cannot dream tonight
I need somebody and always
This sick strange darkness comes creeping on so haunting everytime
And as I stared I counted the webs from all the spiders
catching things and eating their insides
Like indecision to call you
And hear your voice of treason
Will you come home and stop this pain tonight
stop this pain tonight


you always in my heart and iloveyou :(
goodbye n take care k . 
hmm , do whatever you want to do there .
saya xhalang pon . 
janji awak happy belajar . 
and always enjoy your study .
from and only muhammad muhaimin murtazar ...

Wednesday, 6 July 2011

she's like a star !



She's my everything, like a morning girl
She's my angel, up above my world
She's the only one, who understands me
That's why I called her, my new fan league

She's the only one that I want by my side
She's the only one that I believe can save my life
She makes me wanna be a better man ohh why,
She's higher then the sky, the suns and the moon

She's like a star, like a star, like a star

First let me say, she's the best of me
Is it cliche, to say she's destiny
It's no one else but her, well at least for me
That's exactly why, I must now repeat

She's the only one that I want by my side
She's the only one that I believe can save my life
She makes me wanna be a better man ohh why,
She's higher then the sky, the suns and the moon

She's like a star, like a star, like a star

She's my star, my light, starry night, aviator shades, cause she shine so bright
Beats on the G5, songs I write, just so I can take her on a G5 flights
Ya she my type, just my height, she's my fan, she's just right
She's like, “I think we might, go far”, I'm like, “you right”,
She could be my angel wings, her voice sounds like an angel sings
Ya I'll be back with the trade mark strings
Just try to compliment the sounds she brings
She's like, “We could go far”, I'm like, “you you you are”. I'm like, “you you you are”
You are, my guiding star

She's like a star, like a star, like a star


Wednesday, 29 June 2011

for you - KAS .



Sorry for making you mad
Sorry for everything I said
Sorry for lying to you
Sorry, I’m so sorry

Sorry if I disappointed you
Sorry if I hurt you
Sorry for everything
Sorry, I’m so sorry

Sorry that I liked you
Sorry that you did
Sorry for turning in to a which
Sorry, I’m so sorry

Sorry that I loved you
Sorry that you didn’t
Sorry that we had to fight
Sorry, I’m so sorry

Sorry for still loving you
Sorry you don’t love me
Sorry for ever loving you
Sorry, I’m so sorry 

                

 from deep heart of pedrodluffy .

10 things I HATE ABOUT YOU !

selama ni min pendam je apa yang si dia buat .
 tengok sahaja .
 kadang kadang tu tegur la sikit .
 tapi makin hari makin lain macam pula min tengok dia .
 time jumpa baik je .
 hmm , xpe la .
 min bukannya suka nak aib kan orang nie .
 biarlah si dia sedar diri sendiri .
 min nie bukannya siapa siapa pon nak suruh dia berubah .
 suka hati dia la kan .
 dia ada hak dia sendiri .



tapi ada beberapa benda yang min tak boleh tahan dengan si dia :

1 - bila si dia sama kan min dengan lelaki lain .
 2 - berahsia sangat dengan min .
3 - layan min sama je macam lelaki lain .
4 - hisap rokok ! pleasee laa ....
5 - jangan hipokrit k . bila keluar baik je tapi hmmm ... paham paham sendiri lah ye .
6 - jangan la pemalas sangat . 
7 - ubah sikap uh . nak jadi isteri solehah tapi .....
8 - jangan paksa diri . kalau terpaksa keluar dengan min baik xpayah la k .
9 - kalau takut dilambung ombak , jangan la berumah di tepi pantai , kalau takut sangat dengan kontroversi uh , jangan la post macam macam dekat fb uh . 
10 - kalau sayang atau rindu lagi ex ex awak uh jangan text or call min k . 


walaupun kita nie xdijodohkan bersama . 
min nak si dia tahu min xpenah mendua kan si dia sejak min cinta dan sayang si dia .
 dan min xpernah mengorat perempuan semenjak min sayang dan cintakan si dia .
 min cuma duduk dalam bilik jika berada di uitm nie ha .
 then di rumah min keluar dengan kawan lelaki dan kawan si dia je .
 itu pon yang rapat dengan min je .
 min nak si dia tahu yang min nak sangat si dia berubah kearah kebaikan 
dan berhenti lah apa yang patut diberhentikan uh .
 xkisah la si dia still sayang min or tidak .
 janji sayang kan lah diri dan kesihatan si dia k .




LAST WORD FROM ME !
I LOVE YOU !!!!!